Google Easter Eggs 2023 – Noen kule påskeegg du kan kose deg med i påsken

Google easter egg har eksistert i lang tid og inneholder morsomme skjulte funksjoner i søkemotoren, ofte i form av spill eller grafiske overraskelser. Mens vi fortsatt venter på å se hvilke nye påskeegg dette året vil bringe, har vi listet opp noen kule easter eggs som vi allerede kan finne.

Hva er easter eggs?

Påskeegg, på engelsk ofte kalt Easter eggs, viser til en gjemt og ofte uventet funksjonalitet i videospill, nettsider, programvare og DVD-er. Det er lagt inn av utviklerne som en form for humor, med beskjeder, interne spøker, referanser og overraskelser og er ofte vanskelig å finne. Påskeegg kan også finnes i andre medier, som film. Her i denne artikkelen tar vi for oss noen gullkort – eller «gullegg» fra Google!

Atari Breakout

Atari Breakout er et av de mest kjente retro-spillene som finnes, og er et arkade-videospill som ble utgitt den 13.mai 1976. I 2013 ble det lansert et påske-egg i Google der bilder blir omgjort til blokker slik at du kan ødelegge blokkene akkurat som i de klassiske arkade spillet. Det hemmelige spillet har dessverre blitt fjernet fra standard google, men du kan fortsatt finne det her.

atari google easteregg

“Do a Barrel Roll”

Skriv inn i søkefeltet “Do a barrel roll” og få Google til å spinne rundt for deg.

image 55

Thanos snap

Etter den famøse Infinity War filmen fra Marvel ble lansert, kunne det se ut som om Google tok Thanos sitt parti i April 2019. Litt skummelt, Google… Google fjernet dessverre påskeegget i 2020, men det er enda mulig å få med Thanos snap her. Klikk på linken og se hva som skjer!

Fun Facts Google

Sitter du og kjeder deg på jobb? Vil du imponere kollegaen din med dine trivielle kunnskaper? Skriv inn Fun Facts google i søkemotoren, og voila! Google vil overraske deg med interessante fakta.

Deep Breathing

Har du hatt en stressende eller tøff dag, så kan Google til og med hjelpe deg å mestre pusteteknikker for å roe deg ned. Søker du på “Breathing exercise” eller “Deep Breathing”, får du god hjelp til å kulen´ ned litt.

Pacman / Tic tac toe / Kabal

Alle trenger vel litt avkobling i hverdagen? Søk på Pacman, Tic Tac toe eller Kabal og trykk på spill! Pass på så sjefen ikke ser deg spille bort timene, for det er lett å bli hekta!

Skjermbilde 2023 03 08 kl. 09.59.50

PRIDE

Det er ikke bare Google sitt søkeresultatet som inneholder easter eggs. Google har også lagt til ihvertfall ett easter egg (som vi vet om) i Google Sheets. Åpne et regneark i Google drive og skriv P i den ene kolonnen, R på den andre og så fortsetter du til det står PRIDE. Plutselig forvandler tabellen seg…

Google Spreadsheet PRIDE Easter Egg

Loch Ness Monster

Google maps har heller ikke sluppet unna påske-galskapen. Skriv inn «Loch Ness Monster» i Google Maps og zoom inn på kartet. På høyre side vil et lite ikon av Loch Ness monsteret poppe opp, i stedet for den standard gule figuren. Dra ikonet over vannet og slipp “monsteret i vannet”, så får du en «street view» av elven – eller «monster-view»…?

Timer

Google har også gjemt en timer i resultatet sitt, noe som er veldig hendig om du trenger å «time» noe, enten det er koketid på eggene dine, hvor lang tid kåna bruker på å hente ølen i kjøleskapet, eller hva enn du skulle trenge å ta tid på – er det bare å gå i søkefeltet og skrive inn “Timer X min” så vil en timer dukke opp og starte en nedtelling.

Lysst til å oppdage verden og lete etter Carmen Sandiego?

Spillet fungerer litt som “Find Willy”, der man reiser til land og byer og leter etter en denne stripete karakteren. Bare at her er det ikke Willy man leter etter, men Carmen Sandiego – en spill/netflix karakter. Her får vi hint og må rundt i verden for å finne henne. For å prøve lykken må du til Google Earth og skrive inn “Carmen Sandiego” – så vil det poppe opp en animasjon av byer og steder som du må utforske.

DVD Screensaver

Visst man skriver inn DVD Screensaver i søkemotoren vil Google logoen bevege seg som en screensaver for DVD, slik det var i gode gamle dager. Klarer logoen å treffe nede i hjørnet denne gangen?

Google logo 1

Dinosauren T-Rex

Du har sikkert truffet på dinosauren som dukker opp når du prøver å besøke en nettside, men du plutselig ikke er koblet til internett. Men visste du at det i denne feilmeldingen skjuler seg et spill? Press “space” og bruk pil-tastene for å få dinosauren til å hoppe. Du kan faktisk også spille spillet online og konkurrere med andre spillere. Spillet kan du finne her.

Google Gravity

Gå på google.com og skriv inn «Google gravity» og klikk på «Jeg prøver lykken«
Prøv også disse:

  • Google reverse gravity
  • Google underwater Gravity
  • Google Gravity Sphere
  • Google Space
  • Google Flat Fall

F.R.I.E.N.D.S

85td8

I anledning 25-årsjubileet for den mest populære sitcom-serien noensinne, lanserte Google seks påskeegg som fremhever showets mest ikoniske øyeblikk. Hvert påskeegg minnes utseendet, dialogene og handlingene til karakterene som gjorde F.R.I.E.N.D.S og skuespillerne til kjente navn. Skriv inn deres navn og se om du finner påske-eggene:

Oversikt over andre spill og funksjoner

Vi får dessverre ikke listet opp alle påskeeggene – det ville blitt et evig langt innlegg. Men du finner altså mange flere ved å følge disse linkene:

26 spill fra Google Easter eggs
Is google down?
Super Mario Bros
Google LGBT
<blink> eller blink html
Dart mission
Flip a coin
Kast terning
Hund eller katt

God påske til alle sammen!

Relaterte innlegg

Vil du jobbe med oss?

Send inn en forespørsel

Pin It on Pinterest