Økt engasjement, mer synlighet og flere delinger? Det er nå du virkelig bør satse på video-markedsføring!

Videoinnhold på sosiale medier har skutt fart de siste årene. Spesielt etter at Tiktok så dagens lys for noen år siden, har videoinnhold blitt den nye standarden på de aller fleste apper og plattformer siden. Og ikke overraskende, så har Facebook, Instagram, SnapChat og andre fulgt i samme fotspor.

Og årsaken? Studier viser at videoinnhold og video-markedsføring har høyere engasjement og delingsrate enn annet innhold på sosiale medier. Her er grunnene som gjør at videomarkedsføring bør bli prioritert i markedsføringen din fremover.

phone recording live music performance studio

Video gir økt engasjement:

Videoinnhold har vist seg å ha høyere engasjementsrate sammenlignet med andre former for innhold, som f.eks bilder eller tekst. Folk foretrekker ofte å se og høre informasjonen i stedet for å lese den, noe som gjør at video kan skape en dypere forbindelse mellom merkevaren og publikum.

Økt konverteringsrate:

Godt videoinnhold kan øke konverteringsraten på nettsiden din. Dette kan f.eks være video av et produkt som blir lansert, unboxet eller testet, slik at kunden kan se og oppleve produktet visuelt, og samtidig få et innblikk i fargene, størrelse, brukervennlighet, og mye mer. Studier har til og med vist at å legge en produktvideo inn på en nettside kan øke konverteringsraten opptil 80%. Det er ganske heftig det!

Videoer kan påvirke beslutningen som fører til salget:

Video kan, som nevnt, være et effektivt verktøy for å forklare og demonstrere produkter, tjenester, prosesser eller konsepter. Ved å bruke dette smart, kan videoen hjelpe potensielle kunder å forstå og lære om et emne på en mer engasjerende og effektiv måte. For eksempel kan en video som demonstrerer hvordan produktet eller tjenesten fungerer, være en verdifull ressurs for å hjelpe kunder med å ta en kjøpsbeslutning, nettopp fordi de da får en bedre forståelse for hvordan det fungerer og kan se det bedre for seg.

Økt merkevarebevissthet og tillit:

Videoinnhold kan hjelpe deg å bygge merkevarebevissthet. Video er ofte mye enklere å huske enn bilder og tekst, og her kan man bruke filmkunstens triks til å skape en følelsesmessig forbindelse med brukere. I tillegg kan man skape et større lokalt engasjement og miljø ved å effektivt bruke video i kommunikasjonem. Som igjen kan føre til at de engasjerer seg mer aktivt med merkevaren, og samtidig øker sjansen for at de kjøper produktene/tjenestene dine.

Bedre SEO:

Søkemotorer elsker videoer! En studie viser at nettsider med video har en 53 ganger større sjanse for å dukke opp på første side av Google-søkeresultater enn nettsider uten video. Video kan med andre ord hjelpe deg å tiltrekke flere potensielle kunder organisk i søkemotorer.

Tilpasning til mobil:

I følge en rapport fra statistisk sentralbyrå i januar 2021, bruker omtrent 98% av den norske befolkningen mobiltelefonen sin. Stort sett alle ser på videoinnhold på mobilen sin i økende grad – bare se på hvordan samtlige sosiale medier nå handler i all hovedsak om videoinnhold. Det er ikke uten grunn.

Videoer har flere delinger:

Videoinnhold er også mer delbart enn andre former for innhold. Publikum deler gjerne videoinnhold med venner og familie, noe som kan føre til at merkevaren din når ut til flere mennesker og potensielle kunder. Lager man godt innhold, viser det ofte igjen i engasjement og økt interesse for merkevaren.

En oppsummering til slutt

Videoer kan hjelpe bedrifter å formidle kompleks informasjon på en enkel og engasjerende måte. De kan også hjelpe med å etablere tillit og troverdighet ved å gi kundene en følelse av hvem bedriften er og hva de står for. I tillegg øker det synligheten for flere konverteringer, samt kan påvirke kjøpsbeslutningene for potensielle kunder.

Vi vet også at det kan være tidskrevende, og til og med vanskelig å finne på gode ideer til videoinnhold. I Bølgen Media har vi drevet med film- og innholdsproduksjon i flere år, og har kunnskapen, utstyret og erfaringen som skal til for å lykkes. Ta gjerne kontakt, så hjelper vi deg videre.

PS: Det trenger hverken være dyrt eller fancy for funke ????

Relaterte innlegg

Vil du jobbe med oss?

Send inn en forespørsel

Pin It on Pinterest