Et innlegg om kunstig intelligens, skrevet av kunstig intelligens… Derfor elsker vi ChatGPT og Dall-E!

Verktøy innen Kunstig Intelligens (KI, eller AI på engelsk) har tatt internett med storm i det siste, og det er ikke uten grunn. For oss, og for flere andre bransjer, kan disse verktøyene være utrolig nyttige – samt spare oss utrolig mye tid. Følgende tekst og alle bilder er generert av OpenAI, som er et «open source» verktøy tilgjengelig «gratis» på nett enn så lenge.

Dall-E: Generer bilder basert på tekst-input!

Dall-E er en kunstig intelligens (KI) utviklet av OpenAI. Den er kjent for å kunne lage visuelle representasjoner av gjenstander, konsepter og ideer basert på en tekstbeskrivelse. For eksempel kan Dall-E lage et bilde av et tre som ser ut som en dinosaur, bare ved å lese teksten «A photo of a tree looking like a dinosaur».

Dall-E tre som ser ut som dinosaur
Vi skimter en T-rex i toppen der 🙂

Dall-E er et resultat av en kombinasjon av to ulike teknologier: transformer-arkitekturen og GPT-3-modellen. Transformer brukes til å forstå og analysere meningsfulle relasjoner mellom ord i en setning, mens GPT-3-modellen bidrar med kunnskap om språk og semantikk.

En av de mest imponerende egenskapene til Dall-E er at den ikke er spesielt trent på en bestemt type data. I stedet er den i stand til å lære seg å generere bilder fra et bredt spekter av informasjon, noe som gjør den svært allsidig.

Dall-E er bare ett eksempel på hvordan kunstig intelligens begynner å utvikle seg i retning av å kunne forstå og generere komplekse ideer basert på «språk-input». Dette åpner opp for en rekke nye muligheter innen felt som kunst, design, og kommunikasjon. Imidlertid må vi også være oppmerksomme på de potensielle etiske dilemmaene som kan oppstå når vi gir maskiner muligheten til å skape og tenke på egenhånd.

ChatGPT: skriver tekst til deg basert på spørsmål og ønsker!

ChatGPT er en kommunikasjonsmodell som er trent opp av OpenAI. Den er en variant av GPT-3 (Generative Pretrained Transformer 3), som er en av de største og mest avanserte maskinlæringsmodellene i verden for naturlig språkgenerering.

ChatGPT bruker GPT-3-teknologien for å kunne kommunisere med mennesker på en menneskelig måte. Den er i stand til å forstå samtalen som skjer og lage relevante og naturlige svar. Den kan også begynne en samtale fra scratch og føre den videre på en logisk måte.

Dall-E bilde av en ubåt som ser ut som en katt...
Dall-E bilde av en ubåt som ser ut som en katt….

En av de store fordelene med ChatGPT er at den kan lære fra de samtalene den har med mennesker. Dette gjør at den blir bedre og bedre til å kommunisere og forstå samtalepartneren sin over tid.

ChatGPT kan brukes til mange forskjellige formål. For eksempel kan den brukes som en assistent for å hjelpe mennesker med å få svar på spørsmål eller løse problemer. Den kan også brukes som en chatbot for å ha samtaler med kunder eller brukere på nettet.

Alt i alt er ChatGPT en spennende og kraftig teknologi som har mye potensial for å forbedre kommunikasjon mellom mennesker og maskiner.

Bruksområder for ChatGPT – mange muligheter!

Tekstene (og bildene) over er helt egenhendig generert av kunstig intelligens. Nå må det ærlig sies at jeg var inne og endret 2-3 skrivefeil, og at det fungerer bedre på engelsk. Allikevel er det et enormt stort skritt i en spennende retning. Og som ChatGPT selv skriver, så utvikler det seg over tid og lærer underveis. Men ChatGPT kan ikke bare brukes til tekst, her er en liten oversikt over hva det kan brukes til – selvfølgelig skrevet av ChatGPT selv:

Her er en liste over noen av de tingene ChatGPT kan brukes til:

  1. Å svare på spørsmål om en rekke emner, inkludert historie, geografi, vitenskap og kultur.
  2. Å hjelpe deg med å formulere setninger og formatere tekst.
  3. Å generere tekst basert på oppgitte spørsmål eller kriterier.
  4. Å hjelpe deg med å løse matematiske problemer.
  5. Å foreslå synonymer for valgte ord eller uttrykk.
  6. Å hjelpe deg med å finne informasjon om et bestemt emne eller tema.
  7. Lage (og løse) html, css, javvascript og annen kode.

Det er viktig å huske at ChatGPT ikke kan brukes til å utføre reelle handlinger eller påvirke virkeligheten på noen måte, da det er et tekstbasert språkmodell. Det kan bare svare på spørsmål og generere tekst basert på det den har lært gjennom treningen sin.


Her har du det – en tekst skrevet av kunstig intelligens! Hva tenker dere om mulighetene, og fremtiden for slike verktøy? Vi er ihvertfall gira!

Relaterte innlegg

Vil du jobbe med oss?

Send inn en forespørsel

Pin It on Pinterest