De beste nettsider hvor du får tak i gratis bilder

Å bruke bilder på en nettside er et virkemiddel i seg selv, og er med på å skape en total brukeropplevelse. Et bilde sier mer enn tusen ord og det fanger opp interessen for lesere og ikke minst forsterker budskapet som skal brukes i plattformer som sosiale medier, annonser eller for å komplimentere tekst på en nettside.

Visuelt inntrykk + brukeropplevelsen = sant!

Å bruke gode bilder forsterker og formidler budskapet mer effektiv og gir en totalopplevelse for leserne. Teksten ser mer oversiktlig ut, det gir bedre oversikt, det er lettere å forstå informasjonen og det ser mer profesjonelt ut. Det å gi et bra førsteinntrykk på en nettside kan være forskjellen for om kunden velger din bedrift fremfor andre.

Det banneret du har på forsiden funker… men…

Det er fort gjort å glemme å oppdatere bildene i ny og ne. Bilder som er utdaterte eller hvor kvaliteten ikke er på topp, kan svekke troverdigheten for bedriften. I tillegg er bilder effektivt SEO-grep med sitt bruk av f.eks alt-tags. Det er stor konkurranse for bedrifter i søkeresultatene, så å havne høyt oppe i søkeresultater er viktig for å få trafikk inn til nettsiden, noe du kan lese mer om her.

Så… Hvor får man tak i gode bilder?

Å finne gode bilder kan være krevende og ta tid, og det forstår vi. I tillegg kan det være kostbart å leie inn en fotograf, spesielt dersom det bare er enkle bilder du trenger kjapt. Derfor har vi satt opp en liste over nettsider slik du slipper å bruke timevis å lete, som du kan bruke til markedsføring eller nettsiden – helt gratis!

Unsplash.com
Unsplash er et av mange favoritter som har gode bilder i høy oppløsning fra fotografer over hele verden. Søkefunksjon er enkel å bruke, og bildene er av god kvalitet.

Stocksnap.io
Stocksnap er en blanding av kreativitet og profesjonelle bilder som kan lastes ned, kopieres, redigeres, modifiseres. De tilbyr bilder som er hentet fra forskjellige kilder som vi fritt kan bruke til diverse formål, men har også et eget nettverk med fotografer.

Pixabay.com
Pixabay Har nesten tre millioner med bilder, grafiske design og illustrasjoner i høy oppløsning som kan brukes til alt fra markedsføring til private formål. Mange markedsførere i bedrifter bruker ofte denne siden da det er mye bra bilder for profesjonelt bruk.

Pexels.com
Pexels er nokså likt som unsplash og pixabay.com, og har også en stor bildebank som passer til det meste. Søkefeltet er enkelt og likt som alle andre, men også med muligheter til å laste ned videoer til bruk.

Freerangestock.com
freerangestock har vært i gamet siden 2007, og har over 800.000 registrerte brukere. Blant annet har de bilder til profesjonelt bruk for bedrifter, uredigerte bilder og vintage bilder. Disse krever at du inkluderer link eller tekst som henviser til copyright.

Kaboompics.com
Kaboompics er ikke et av de største, men er verdt å nevne. På denne siden har de fokusert mer på å skape digitale bilder av livsstil og interiørdesign.

Relaterte innlegg

Vil du jobbe med oss?

Send inn en forespørsel

Pin It on Pinterest