fbpx

10 YouTube kanaler å følge med på for designere og kreatører

YouTube er ikke bare for videoer av katter og reactions; det er også en skattekiste av designtips, kunnskap, brukerveiledninger, karriereråd og kreativ inspirasjon. Enten du er en erfaren designer eller såvidt har dyppet tærne i din kreative karriere – på YouTube er det tusenvis av videoer som vil hjelpe deg videre i karrieren din. Nedenfor har vi samlet 10 YouTube kanaler som vi synes er verdt å følge – kos deg!

AIGAdesign

Den offisielle YouTube-kanalen for AIGA, American Institute of Graphic Arts, fokuserer på et stort utvalg av utfordringer som berører designere. Her finner du interessante og relevante videoer om merkevarebygging, design, den kreative prosessen og instituttets mange ikoner. Alt av høy kvalitet.

Adobe

Adobe-produkter er fremdeles det mest brukte verktøyet for de fleste designere, derfor er det utrolig hendig at de har en svært bra YouTube kanal med timesvis av tutorials, sneak-peeks, konferanser og mye mer. En kanal som absolutt bør bokmerkes av alle designere.

Google

Google Design er et samarbeid av en gruppe designere, forfattere og utviklere hos Google. De jobber på tvers av fagfelt for å lage innhold og produsere videoer og innhold som viser Googles designarbeid og fremmer innovatører innen deres felt.

The Futur

The Futur er et byrå i USA som (heldigvis for oss) poster og streamer utrolig mye bra innhold via YouTube. Det er en positiv, feel-good kanal som er designet for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av karrieren din.

Du finner inspirerende videoer om å bygge en merkevare, hvordan sette opp et studio, takle kundens krav og alt annet du trenger for å rocke tittelen som profesjonell designer. Sjekk spesielt ut en av mine favoritter, en 13 episodes serie om hvordan bygge opp merkevaren til et lokalt bryggeri og ølutsalg:

Envato Tuts+

Envato Tuts+ er en YouTube-kanal som konsentrerer seg om den praktiske siden av å være designer, med mange nyttige guider til forskjellige anledninger. Du finner også noen gode videoer som forklarer det grunnleggende innen emner som skrifttyper og animasjon.

Creatnprocess

Hvis du allerede er dyktig på Adobe Creative Cloud, og du ønsker å presse grensene litt, så vil Creatnprocess lære deg mer avanserte teknikker. Det er et flott sted å lære de mer komplekse aspektene ved bildemanipulering, og det er mange veiledninger innen logo design.

Will Paterson

Will Paterson er en logo-designer hvor han på sin YouTube-kanal kritiserer kjente logoer, gir produktanmeldelser og tilbyr uvurderlige tips om merkevaredesign. Will har noen virkelig originale ideer for frilansere, og han er raus med både sine råd og sin entusiasme. Det er også spennende å se hvordan han bruker tjenester som Fiverr for å få gjort diverse design-arbeid.

Behind the brand

En YouTube kanal som tar for seg innovatører, gründere og historiene bak suksessen deres. Dette er et dypdykk inn i hodet, selskapene og vanene til noen av de smarteste og mest interessante menneskene på planeten. Her kan man finne mye inspirasjon.

Yes I’m a Designer

Martin Perhiniak er en sertifisert Adobe Design Master og instruktør. Han ble kåret til å være en av de 10 beste Adobe-instruktørene i verden av tilbakemeldinger fra studenter i 2015. I sine nettbaserte kurs, i tillegg til den tekniske kunnskapen du trenger, vil Martin også lære deg mye om designprinsipper, komposisjonsteknikker og mange «best practice» arbeidsmetoder han lærte seg mens han jobbet som designer på prosjekter som Pixars Cars og Toy Story, og BBCs Dr Who med flere.

The simple designers

The Simple Designers er en YouTube-kanal dedikert til veiledninger innen grafisk design. Deres mål er å dele designvideoer som engasjerer, inspirerer og til slutt kobler designere sammen. De gjør dette ved å dele Adobe Illustrator Design & Illustrasjons-veiledninger, design prosess-videoer, kreative utfordringer og fremvisning av andre talentfulle skapere.

Relaterte innlegg

Vil du jobbe med oss?

Send inn en forespørsel

Pin It on Pinterest