For deg som ikke gidder å lese hele artikkelen, har vi følgende key takeaways:
- Høyere «Ad Strength» betyr ikke alltid bedre ytelse
- Små bokstaver i overskriftene gir bedre resultater enn store bokstaver
- Kortere overskrifter presterer bedre, spesielt i Responsive Search Ads
- «Pinning» gir mer kontroll over annonsene i kampanjer OG generelt bedre resultater
- Engasjerende og målrettet tekst er nøkkelen til høyere konverteringer
“Ad Strength” er ikke nødvendigvis en ytelsesindikator
“Ad Strength” er et verktøy i Google Ads som hjelper annonsører med å måle kvaliteten på annonsene sine basert på variasjoner i annonseteksten. Mens dette verktøyet kan gi nyttige råd, fant studien at det ikke nødvendigvis er en direkte sammenheng mellom høy “Ad Strength” og bedre ytelse. Noen ganger kan annonser med lavere “Ad Strength” prestere bedre, så det er viktig å fokusere på hva som fungerer for ditt spesifikke publikum, heller enn å følge alle anbefalingene slavisk. Dette er dramatiske funn med tanke på hvor mye vekt Google legger på at man skal følge deres forslag/retningslinjer rundt akkurat dette.
Key takeaways om Ad Strength:
- “Ad Strength” er et veiledningsverktøy, men ikke en garanti for bedre ytelse.
- Test annonsene dine basert på faktiske resultater, ikke bare anbefalinger fra verktøyene.
- Annonser med «poor» eller «average» gjør det ofte vel så bra
- IKKE STOL BLINDT PÅ GOOGLE, et menneske vet fortsatt (heldigvis) bedre enn kunstig intelligens
Betydningen av små bokstaver i overskrifter:
En overraskende innsikt fra studien var at annonser med små bokstaver i overskriftene hadde en tendens til å prestere bedre enn de som brukte store bokstaver. Tidligere har flere aktører og «guruer» påstått at store bokstaver i hvert ord tiltrakk seg mer oppmerksomhet, men studien viste at små bokstaver virker mer subtile og profesjonelle, noe som resulterer i høyere klikkfrekvens og konverteringer.
Altså bør man heller skrive: «Bølgen Media hjelper deg med film» i stedet for «Bølgen Media Hjelper Deg Med Film» som mange tidligere har ment vile fungert bedre. For oppklaringens skyld har vi i Bølgen Media ikke benyttet oss av store bokstaver i særlig stor grad, da dette generelt sett virker uprofesjonelt i norsk språk.
Key takeaways om små/store bokstaver:
- Små bokstaver gir ofte bedre resultater i overskrifter enn store bokstaver.
- Vurder å gjøre overskriftene dine mer subtile og «conversational» for å øke profesjonaliteten og troverdigheten.

Kortere overskrifter gir bedre resultater
En annen viktig innsikt fra studien var at kortere overskrifter generelt gir bedre resultater enn lengre overskrifter, spesielt i Responsive Search Ads (RSA). Kortere overskrifter gir en mer presis og enkel melding, noe som raskere kan fange oppmerksomheten til potensielle kunder. I RSA-annonser, hvor flere overskrifter og beskrivelser testes automatisk, er kortere overskrifter mer fleksible og ofte mer effektive. Google kan til tider oppfattes som om de anbefaler å fylle samtlige tilgjengelige tegn – noe som ikke er nødvendig. Fokuser heller på meldingen og budskapet enn antall tegn.
Key takeaways om lengde på overskrifter:
- Kortere overskrifter gir bedre klikkfrekvens (CTR) og høyere relevans for målgruppen.
- Bruk korte og klare meldinger i overskriftene dine for å gjøre dem mer slagkraftige.
“Pinning” av overskrifter og tekster for bedre kontroll
Google Ads gir muligheten til å «pinne» visse elementer i Responsive Search Ads, noe som sikrer at spesifikke overskrifter eller beskrivelser alltid vises på bestemte plasser (nummer 1, 2 eller 3 for overskrifter for eksempel). Dette gir annonsører mer kontroll over annonsens budskap, samtidig som de fortsatt kan dra nytte av RSA sin automatiseringsfordel. For eksempel kan du sikre at de viktigste budskapene alltid blir vist på bestemte plasseringer, samtidig som andre elementer dynamisk tilpasses brukeren. Studien viser at en blanding mellom låste og ulåste elementer fungerer best. Hos Bølgen Media har vi erfart at det ofte lønner seg å pinne et godt kjøpsargument på første plass, en støttende melding som nummer 2, og en call to action eller et merkevarenavn som nummer 3. Nå ser vi at studien støtter opp om dette prinsippet.
En typisk struktur av overskrifter kan da f.eks se slik ut:
Trenger du reklamefilm? (1) – Vi har 10 års erfaring (2) – Kontakt Bølgen Media i dag (3)
Key takeaways om låste elementer:
- Bruk “pinning” for å sikre at viktige meldinger alltid vises spesifikke plasser i annonsene dine.
- Det gir en balanse mellom kontroll og fleksibilitet i dynamiske annonser.
- Studiet viser at annonser hvor alle overskrifter er pinnet, gir best CTR (klikkfrekvens) men andebaler allikevel en blanding av pinnede og ikke
Målrettet og engasjerende annonsetekst er nøkkelen
Til slutt viser studien at målrettet og engasjerende annonsetekst er avgjørende for å få gode resultater i Google Ads. Dette kommer kanskje ikke som en bombe – men allikevel, ved å blindt følge Google sine anbefalinger kan man fort gå seg vill og ende opp med annonser som kanskje ikke egentlig sier så mye fornuftig. Ved å skreddersy tekstene dine til å snakke direkte til din målgruppe, med klare fordeler eller løsninger på deres behov, kan du øke sannsynligheten for at annonsene konverterer. Engasjerende innhold som resonnerer med kundene vil alltid være viktig for å drive klikkfrekvens og konverteringer.
Key takeaways om målrettet annonsetekst:
- Skap målrettet innhold som adresserer spesifikke behov for din målgruppe.
- Engasjerende tekst som vekker interesse og tillit gir bedre resultater.
For å oppsummere…
Denne studien av over 1 million Google Ads gir verdifulle innsikter for å forbedre annonseytelsen, samtidig som den bekrefter flere sine mistanker om at man ikke bør overlate alt til Google ene og alene. Ved å fokusere på små, men viktige detaljer som overskrifters lengde og formatering, bruk av “pinning” og optimalisert annonsetekst, kan du sikre at kampanjene dine presterer på sitt beste i 2024. Annonsetekst som er målrettet, engasjerende og presis er nøkkelen til suksess.
Les hele artikkelen/studien her.
Lykke til med annonseringen!