Hvordan vet du at produktet ditt blir en «hero» eller en «Zero»?

aug 13, 2017 | Produktdesign, Grafisk design, Tips og Triks | 0 comments

Sitter du på gode ideer? Har du en oppfinner i deg? Hvis man er tidlig i idéfasen er det viktig at man får et overblikk over markedet for produktet man har planer om å lansere. Man har gjerne bare en prototype. Så hvordan går man frem når man ikke har penger å bruke på slike ting helt i starten?

Det finnes en enkel kostnadsfri metode for å teste produkter i idéfasen. Nedenfor har du 8 enkle spørsmål som kan finne ut om ideen din bør se dagens lys eller legges tilbake i skuffen igjen. Skriv de ned på et papir, og ta deg en tur til en aktiv handlegate og spør så passerende om de har mulighet til å svare på en undersøkelse. Et smil og en jovial holdning gjør det enklere å bryte isen.

Nb. Husk kjønn og alder

  1. Liker du produktet?
  2. Hvis nei, hvorfor?
  3. Ville du kjøpt det?
  4. Har du et behov for det?
  5. I hvilke salgkanaler/butikk ville du forventet å finne dette produktet?
  6. Ville du kjøpt det til noen andre? Hvis ja, hvem?
  7. Ville du kjøpt flere? Hvis ja, hvorfor?
  8. Hva ville du betalt for dette produktet?

Sett deg ned etter undersøkelsen og lag en oversikt over % andelen som var for og imot på de forskjellige punktene. Dette vil gi deg gode indikasjoner på hva du burde gjøre videre. Ikke så verst, sant? Det viktigste er å bare «få fingern ut» og teste markedet. Nike sier det best med sitt slagord «just do it» – og det er det som er det aller viktigste når man sitter på en idé, å ta ideen fra «idé» til handling.

Hvis du synes slike ting er litt skummelt, eller gjerne ønsker mer detaljer om markedet eller mer hjelp til produktet ditt? Da er vi her for å hjelpe, vi har god erfaring fra en bredde av kunder som har opplevd salgsøkning på sine produkter/tjenester. Ta gjerne kontakt med oss! Vi har gode verktøy for å hjelpe deg på vei, blant annet en spennende «Brand Booster» som tar for seg en hel haug av områder rundt din idé eller produkt/tjeneste.
produkt design

Pin It on Pinterest