fbpx

Avreisedagen: Sykkeltur fra Nordkapp til Lindesnes

Avreisedagen: Sykkeltur fra Nordkapp til Lindesnes

Mens jeg nå står og lager det siste måltidet hjemme på kjøkkenet på en måned er det mange tanker som står i hodet mitt; Er jeg klar for dette? Har jeg husket alt? Har vi planlagt godt nok? Hvor mye salt skal jeg ha i risen…? Vi har ca 3000 km med sykling foran oss når vi senere i kveld spretter av flyet i Honningsvåg. Sykkeltur Norge på langs… Det nærmeste jeg kommer dette fra tidligere erfaringer er en “kort” sykkeltur til Larvik på 400km… Hvordan skal dette gå, tro!

Å planlegge en sykkeltur på 3000km er jammen ikke en enkel sak, gitt. Spesielt ikke når man er begrenset til tre sykkeltasker. Og dette skal inneholde alt jeg trenger de neste 4 ukene? Hjelpes… Et telt, liggeunderlag, sovepose, sykkelklær, varme klær, sommerklær… Hadde vi snudd ruta og syklet andre veien hadde vi kommet helt ned til Italia (teoretisk sett), og man kunne kanskje klart seg med stort sett lette klær. Men vi skal opp til polarsirkelen, hvor det ikke er sikkert gradene er så langt over 0 på skalaen selv om vi er midt på sommeren. Så hvordan forbereder man seg til både minusgrader og sommervær på 75 liter sekk uten stretch? Vi har nå ihvertfall prøvd så godt vi kunne, er vel alt jeg kan si. IMG 20190622 144830 Det er mye utstyr man ha med, så er det mye man bør ha med, så er det veldig lite plass til utstyr man vil ha med… Jeg kunne godt tenkt meg å hatt med meg en kjølebag med øl i. Kunne gjerne tenkt å hatt med meg en dyne med flanell trekk på, og kanskje en madrass mens vi er i gang. Og kanskje kjæresten min også, i en sidevogn? Men vi er dessverre begrenset til en komprimert sovepose, et lite tomannstelt som jeg håper tåler både litt vind og regn (!), og et liggeunderlag som jeg ikke gleder meg til å blåse opp. Men tross all skepsis, tross all nervøsitet – så er dette en reise jeg har gledet meg til i flere måneder nå. Det har vært mye forberedelser – kanskje ikke så mye trening som jeg hadde håpet på, men hallo – vi stammer jo fra vikingene. Dette skal gå bra. Det er en reise som skal bli deilig å krysse av bucketlisten, og det skal bli veldig interessant å se hele Norge – ettersom Bergen er det lengste nord jeg tidligere har vært. I know, shame on me… Men alt det endres nå!

Så, nå står jeg her, med tandori kylling på nevene og trynet klistret til mac-skjermen – 1 time før avreise til flyplassen. Håper noen av dere vil følge eventyret nedover. Og håper kjæresten blir glad for at jeg endelig kan lage middag til henne til hun kommer hjem fra jobb, selv om jeg ikke er her når hun kommer hjem i dag… Jeg skal prøve å poste litt innlegg her og der, samt legge ut mye bilder langs veien. Dette blir stas.

Nedenfor er også en pakkeliste for de som er nysgjerrige på hva jeg har i sekkene:

 • Førstehjelpsskrin
 • Stormkjøkken 
 • Lappesaker
 • 2 ekstra slanger
 • Diverse annet verktøy
 • Pumpe/Umbrako
 • Dopapir/tørkepapir 
 • Vaskepulver/biotex
 • 2 sett sykkelshortser
 • 2 sett sykkelskjorter
 • 2 sett sykkeljakker
 • 1 sykkelregnjakke
 • 1 lang sykkelbokse med flis
 • Sykkelsko
 • Overtrekk til sykkelsko
 • Regnbukse
 • Regnjakke
 • 2 sett ullundertøy
 • 6stk boksere
 • 5 par sokker
 • Bandana
 • Buffer med flis
 • Kniv
 • Lighter
 • Powerbanker
 • Kroker
 • Sitteunderlag
 • 1 sett vanlige klær
 • Headset til mobil
 • Sølvteip
 • Små søppelposer
 • Tannkrem/tannkost
 • Deodorant
 • Myggmiddel
 • Solkrem
 • Elektrolytes
 • Matrasjoner og tørrpakket mat
 • Enmannstelt
 • Liggeunderalg
 • Sovepose
 • Ladekabler til usb og mobil
 • Lommelykter / Hodelykt
 • Sykkellykter
 • Sykkellås
 • Bagasjestropper
 • Håndkle
 • Hengekøye med myggnetting
 • Sikker mye mer jeg har glemt å skrive på her….

Som dere ser, så er det nokså mye greier som skal med på en sykkeltur… Snapchat 2022565204 Snapchat 936452518 IMG 20190628 090246 Snapchat 352210201

Pin It on Pinterest

Share This